Invat sa traiesc

25 11 2007

O ploaie marunta se incapataneaza sa lupte cu luminile orasului amortit. In Antwerp, al doilea oras ca marime din Belgia viata se aseamana cu cea din toate marile metropole ale Europei. O lume absenta ce umple strazile, localurile, cladirile, mereu preocupata de micile ei destinatii de zi cu zi. Oameni de toate culorile, rasele, preocuparile si limbile se amesteca aiuritor cu naturaletea unei lumi contemporane fara limitari.

Parcurg in liniste carari flancate de cladiri uriase cu arhitectura menita sa impresioneze. Coborand privirea la parterul acestor formatiuni straluceste sticla si lumina din magazine sclipitoare. Ma simt ca o picatura de apa din ploaia ce continua sa cada. Ma lupt si eu cu reclama rece, pragmatica, falsa sa fiu vazut sa fiu un om prezent undeva. Privesc in jur si vad cum nimeni nu priveste. Nu priveste la mine si nu priveste la tine pentru ca priveste la clipa de acum pentru ca trebuie sa aiba, pentru ca sa consume pentru ca sa traiasca pentru ca are o singura viata pentru ca se termina.

Asta e jocul unui cerc vicios prin care nu mai exist pentru tine. 

Invat in fiecare zi cate putin sa ma diluez.
Invat de la toti cei ce fac spectacol si exibitionism ca sa existe si ca sa se vada. Toti imi arata ca au avut norocul sa fie vedete si sa fie asa cineva.
Eu si restul suntem mai putin. Nu sunt ei minunati prin ceea ce sunt ci prin faptul ca se vad. Eu invat ca ma vad mai putin.

Invat de la Dumnezeu care se estompeaza ca imagine in mintea semenilor mei. Nu are reprezentatii recente, nu e suficient de modern, de prezent in media si in piata publica. E limitat fiindca vine cu reguli. Pentru toate aceste motive vizibilitatea lui scade si noi cei cu El il urmam in necunoscut.

Invat privind, ascultand, citind si mi se spune de sus ca cei din urma vor fi cei dintai si sunt incurajat sa caut calea cea ingusta a comorilor adevarate:
„Lucrurile ascunse sînt ale Domnului, Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sînt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie, ca să împlinim toate cuvintele legii acesteia.”

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: